Lenas katthem

Söker du katt?
Jag ansvarar för Lenas katthem i Sölvesborg, Blekinge. Mig når du enklast via mailadress lena@kks.nu. Om du är intresserad av att ta hand om katt permanent, eller som stödhem, vill jag att du först fyller i vårt formulär.

Katthemmet
De flesta av Kattkommando Syds katthem finns i våra egna hem vilket också gäller Lenas katthem. På grund av allergi hos närstående har stora kattgruppen, med främst äldre, skygga eller sjuka katter, begränsad yta inomhus vilket gjort att vi fått utöka deras yta utomhus genom att sätta in kattlucka och hägna in hela baksidan så de kan klättra i träd och springa race i trädgården. Utöver katterna på katthemmet ansvarar jag för katter placerade i stödhem.

Med Lenas katthems hjälp har över 1 000 katter flyttat vidare till nya hem på olika orter i Sverige. Tillstånd från Länsstyrelsen finns för att hålla flera katter samt för att förmedla katter vidare till nya hem.

Gåvor
Det är mycket kostsamt att driva katthem och jag tar tacksamt emot gåvor till pg 76 25 20-5 eller swish 123 354 66 03. Många av katterna är äldre eller skygga och några katter står på medicin som de ska ta dagligen, vilket gör att de är mer än svårplacerade och därför blir kvar livet ut. Med stigande ålder ökar veterinärkostnaderna och det är tyvärr vanligt att katter behöver tandsanering. Det är mycket kostsamt för katthemmet och smärtsamt för katterna.

Djurskyddslagen
Trots att jag tog emot vår första stödkatt 2001 och då hade en förhoppning om att situationen för hemlösa katter skulle bli bättre på sikt så är det fortfarande mycket kvar att göra. Djurskyddslagen behöver tydligare markera vikten av kastrering samt sätta krav på chipmärkning och registrering precis som för hundar.

Hjälp sökes
Jag söker någon som kan hjälpa till att dra in pengar till katterna. Kan du hjälpa till genom att sälja almanackor? Sälja på Tradera? Ansvara för att Sponsorhusets kampanjer sprids och ger stöd till Lenas katthem? Sprida information via olika sidor på Facebook när akuta kattärenden inkommer?

Lenas katthem går att hitta på Facebook men tyvärr räcker inte tiden till att sköta sidan som den borde. Det kan gå dagar och till och med veckor innan jag hinner göra inlägg.

Tack!
Stort tack till stödhem, gåvogivare, försäkringsfadddrar och månadsfaddrar som redan stöder katthemmets verksamhet – men trots ert stöd är det många gånger svårt betala akuta kostnader.