Så fungerar sökfiltret

Det finns två sätt att hitta katter på, beroende på vad du letar efter. Antingen letar du bland alla våra katter med hjälp av sökfiltret eller söker du på ärendenummer (ÄN) eller på namn i sökfiltret.

Hitta katt via sökfiltret

Under menyvalet “Katter” > ”Alla katter” hittar du katter som söker hem.. Där kan du fylla i vårt sökfilter för att lättare hitta vad du letar efter. Sökfiltret finner du till höger på stora skärmar och under katterna på mindre skärmar. Välj de alternativ du vill söka efter och tryck på “Filtrera”-knappen för att få fram resultaten. OBS: det räcker inte att bara klicka i alternativen du vill söka efter. Resultaten uppdateras först efter du tryckt på “Filtrera”-knappen som ligger längst ner under alla sökalternativ. 

Fyller du i alla alternativen under en viss kategori utesluts de katter som inte har den informationen ifylld. Men det innebär inte alltid att katten inte uppfyller kriteriet, utan kan bero på att förmedlaren inte fått eller fyllt i den informationen än.

Tryck på ”Nollställ filter” för att se alla katter igen. 

Ålder: Checka i de åldersspann du letar efter. Vill du se alla åldrar, lämna alla alternativ tomma. Tänk på att det kan vara väldigt svårt att avgöra åldern på en hemlös katt. Våra förmedlare gör sitt bästa att sätta åldrar, men var medveten om att det emellanåt är uppskattningar.

Kön: Två alternativ att välja på. Checkar du i båda exkluderas katter med ”okänt” kön från sökresultaten. 

Pälslängd: Tänk på att våra förmedlare ibland bara har väldigt lågupplösta bilder att gå på. Vilket gör det svårt att avgöra pälslängd exakt. 

Färg: För varje färg du checkar i inkluderas alla katter med den färgen i sökningen. Oavsett pälsmönster eller teckning. Om du kombinerar ditt färgval med ett mönster blir sökningen mer specifik.

Mönster: Du kan bara välja ett alternativ per sökning. Har du inte valt någon färg inkluderas alla katter med det mönstret. Väljer du också färger inkluderas endast katter som har både det mönstret och de färgerna. Du kan alltså inte söka efter både svartvita och rödvita katter samtidigt. 

Under kategorin ”Katten söker” kan du leta specifikt efter katter som söker någon form av hjälp.

Kommun: Valen refererar till kommunen där katten just nu befinner sig. Du kan bara söka efter en kommun åt gången. 

Förmedlare: Genom att välja en förmedlare utan att checka i några andra alternativ får du en lista över alla katter den förmedlaren ansvarar över. Tänk på att alla ärenden inte kommer upp på hemsidan så det kan finnas fler. Checkar du i andra alternativ ser du bara katterna den förmedlaren har som stämmer överens med de andra valen. 

Social status: ”Måste vara ensam katt” inkluderar även de katter som inte kan/vill bo med andra sorters djur. Läs kattens beskrivning för information om vad som gäller för de olika katterna. ”Måste flytta med kompis” gäller både kattungar/mammor som ammar och de katter som skulle lida av att flytta ifrån sin kompis. Läs även där i texten om vilka katter det gäller som ska flytta tillsammans.

Speciella behov: Medicinska och åldersrelaterade behov är åkommor som permanenta hem och stödhem måste ta hänsyn till. Grundläggande information kommer finnas i kattens beskrivning, vill ni få mer information kan ni kontakta förmedlaren. 

Sortera bland katter

Ovanför alla katter ser du texten ”Sortera efter” och 4 alternativ att välja mellan: senast uppdaterad, senast inlagd, alfabetisk ordning och prioritering. Du kan även välja mellan ”stigande” och ”minskande”. Genom att välja ”prioritering” och ”minskande” ser du våra mest akuta fall listade först. 

Hitta katt via namn och/eller ärendenummer

Om du letar efter en specifik katt du sett på vår Instagram eller Facebook-sida kan du använda ärendenumret (ÄN) eller namnet och skriva in det i sökfältet. Vi försöker alltid ha ÄN och namn med i inläggen, men om det saknas kan du fråga efter det. Antingen genom att kommentera på själva inlägget eller genom att mejla kontaktpersonen ifall en sådan har angetts.

Ibland har flera katter samma ÄN eftersom de är del av samma ärende, i de fallen kan du särskilja dem via namn. Och ibland har flera katter samma namn och då kan du klicka in på deras sida och kolla vilket ÄN de har. ÄN hittar du längst ner i första info-rutan som du hittar till höger på större skärmar och under kattens beskrivning på mindre skärmar.