Malmö/Österlen katthem

Katthemmet
Malmö/Österlens katthem är beläget på Österlen och är hem för seniorkatter. Många av katterna har kroniska åkommor, äter specialfoder, har livslång medicinering och har därför inte varit attraktiva för adoption. Katterna har det bra på katthemmet och får lov att stanna för resten av sina liv under katthemmets beskydd, med mycket omsorg och omtanke.

Katterna har tillgång till en uterastgård, några går ut dagtid. De flesta av katterna har bott på katthemmet i många år. Det finns ett §16-tillstånd från Länsstyrelsen med platser för 30 katter. 

Samtliga katter är kastrerade, vaccinerade och id-märkta, samt försäkrade i Agria. Vi tackar ödmjukast alla våra försäkringsfaddrar som gör detta möjligt. 

Innekatt/utekatt
Vi adopterar ut katter som innekatter. Det finns många faror utomhus och då katterna redan farit illa vill vi inte att det ska ske igen. Genom att näta in balkong, uteplats, dörr eller fönster får katten möjlighet andas in lite frisk luft utan att riskera fara illa. 

Det finns bestämmelser om att balkonger högre än fem meter över marken måste vara försedda med skyddsnät ifall katter ska vistas där. Bestämmelserna kom till efter det att det inkommit rapporter om att flera hundra fallolyckor årligen skedde där katter skadades allvarligt. 

Vi kan göra undantag från regeln om placering som innekatter om katt visar tydliga tecken på att den inte mår bra av att hållas enbart inomhus samt ifall nytt hem bor i kattvänligt område utan större faror.

Kattkompis
Malmö/Österlens katthem följer Kattkommando Syds rekommendationer om att inga katter ska flytta som ensamkatter före 1 års ålder. Det är mycket som händer i kattens sociala utveckling under uppväxten. Vi människor kan inte busa eller mysa med dem på samma sätt som de kan med varandra och då vi inte alltid är hemma är det en trygghet för dem slippa vara ensamma.

Ekonomi
Det är kostsamt driva katthem och ju äldre katterna blir desto oftare behövs veterinärbesök. Med åldern behöver allt fler katter åtgärda dåliga tänder eller utredas hos veterinär.

Vi tar tacksamt emot gåvor för att ge katterna vad de behöver. Stöd vår verksamhet genom att bli matpengsfadder eller försäkringsfadder. Kontakta malmo@kks.nu eller sätt in gåva direkt till pg 76 25 26-2 eller swish 123 412 53 08.

Katthemmet tar inte emot nya katter på grund av ålder och hälsotillstånd hos de som är ansvariga.

Hälsningar 
KKS Malmö/Österlen