KKS I MEDIA 2009

Denna sida innehåller länkar till mediamaterial där KKS varit omnämnda i olika situationer och som lagts ut på Internet. Värt att notera är att en hel del material under åren inte lagt ut på Internet utan enbart i annat mediaformat.

KKS i media-arkiv:
» 2016, » 2015, » 2014, » 2013, » 2012, » 2011, » 2010, » 2008, » 2007

Kattungar nerstoppade i rör, Ronneby

BLT

Kattungar dumpades till en säker svältdöd
(publicerad 14/09-09)
Läs artikeln »
2013-05-25: Artikeln kräver PLUS-medlemskap för att kunna läsas.

KVÄLLSPOSTEN

Skulle plågas till döds - fasttejpade i rör
(publicerad 14/09-09)
Läs artikeln »

ÖVRIGT

BLEKINGE LÄNS TIDNING

"Dagens Ros"
(publicerad den 27/11-09)

"...till Kattkommando Syd och Djurens Rätt samt Birgitta C med medhjälpare som ordnade ett fantastiskt trivsamt julbord och julmarknad på Strandgården i Karlskrona.

Glada gäster genom Kristina"
Katten Milton räddad från träd
(publicerad den 15/5-09)
En kvinna ringde Kattkommando Syd i söndags eftermiddag för att fråga vad hon skulle göra för att rädda en katt ur ett träd i Vämöparken i Karlskrona. Han hade suttit där i flera dagar, räddningstjänsten hade försökt få ned honom en av dagarna, men när kvinnan nu ringt dem fick hon bara till svar att han kommer ner själv.
KKS föreslog att hon skulle ringa Blekinge Läns Tidning för att få dem att skriva. Det skulle kunna leda till att ägaren hittades och kanske någon kunde ställa upp och ta ner katten, när inte räddningstjänsten ville rycka ut.
Och det blev artikel i BLT. Ägaren läste och kom till platsen tidigt på måndagsmorgonen, då även Radio Blekinge passade på att komma.
En av Kattkommando Syds medarbetare, Kalle Pettersson, räddade en katt ur ett träd för några månader sedan. Även då gjorde Räddningstjänsten ingenting. Efter jobbet i måndags körde han en kranbil från jobbet för att bistå kompisen Jalle som tog sig upp 20 meter i trädet och till slut lyckades få ned katten.
På morgonen talade även KKS med länsstyrelsen (som numera ansvarar för djurskyddet) för att höra om det inte vore deras uppgift att ingripa mot bakgrund av att djurskyddslagen stadgar att djur inte får utsättas för onödigt lidande.
Men nämnda i tidningen blev vi inte!
Se filmklipp »
2013-05-25: Filmklippet kräver PLUS-medlemskap för att kunna ses.

BLEKINGE-POSTEN

Kattkommando Syd i Blekinge-Posten (publicerad den 27/2-09)
Läs artikeln »

EXPRESSEN

Katthemmen är överfulla (publicerad den 20/8-09)
Läs artikeln »

NÖJESGUIDEN

Tidens anda - det vi talar mest om just nu
(publicerad den 29/10-09)
"3 Katthysteri
Internet består idag till 75 procent av bilder på gulliga katter och de är ett veritabelt opium för folket. Trots detta verkar ingen reagera på att det finns katter på Kattkommando syd som riskerar att skjutas om ingen tar hand om dem. Inse att gulliga missar är de nya barnen i Afrika!"
Läs artikeln »

NORRA SKÅNE

Linus Katteria: "Har just nu inte plats för fler katter"
(publicerad 10/8-09)
Läs artikeln »
Relaterad artikel »
Relaterad artikel »

SYDÖSTRAN

"Tummen upp"
(publicerad den 8/12-09)

"...för Kattkommando Syd och Djurens Rätt, Birgitta C och medhjälpare som ordnade ett fantastiskt gott och trivsamt julbord och julmarknad på Strandgården, Karlskrona. Det är en tradition som vi ser fram emot och fullsatt och festligt var det med folk i alla åldrar! Hellre grön spis, än mat från plågad gris!
Glada gäster"
Hemtrevligt på katthemmet. Men inga husdjur/Öppet hus hos tant Märta.
(publicerad den 30/11-09)

Bromölla
Tant Märtas Katthem i Bromölla hade öppet hus i lördags när Kattens Dag firades över hela landet. I de fyrbentas hem som ligger intill gamla järnvägsstationen såg det ut precis som i människornas bostäder. Med ett par undantag. Tallrikarna med mat stod på golvet och inte på bordet. Och det fanns inga husdjur där. Om man inte vill kalla de entusiastiska damerna för husdjur.
De berättade om katternas tidigare öden, kelade med dem, visade runt ihemmet och upp på andra våningen. Där var det nu avstängt på grund av den annalkande kylanM. en varje morgon eldas det i kaminen. I fönstren lyste ljusstakar och stjärnor. Väggarna var fulla med konst, ofta med bilder på de inneboende.
Katterna hade många alternativa liggplatser, till och med en våningssäng med tjocka sköna sängkläder. Det katt som sökte spänning kunde krypa genom en tunnel. Om någon längtade efter en nypa luft var det bara att knuffa till luckan så var man ute i nätgården.
Sams
Katterna tycktes vara införstådda med att de måste hålla sams i detta paradisliknande hem. Alternativen är mycket sämre. En före detta ägare till katten Bass berättade att den varit instängd i en jordkällare i fyra månader. Nu föredrog den kaminvärmen men kom fram och presenterade sig efter lockrop.
Nio liv
En dam berättade om utekatterna vid Iföverken. De har flera gånger avlivats men återkommer. Katten har ju nio liv. Damen matar dem varje dag. Den svarta katten Pigge har bostad intill men är hos Märta som dagisbarn. Han och Bella hade tidigare på dagen varit på uppvisning i en affär i Sölvesborg. Bella kommer förresten från en balkong i Hjortakroken där hon hittades av en dansk. Nu gick hon för första gången i koppel i offentlig miljö och det gick galant. Lotta på stationen som äger katthemmet hade försäljning av lotter och julklappar som liggmadrass i buren och virkade möss med mynta inuti. Det sistnämnda föll undertecknads katt väl i smaken på kvällen på Kattens dag. Fullt godkänt.
Tore Gillberg
Fotnot. Märta är aktiv i Kattkommando Syd.
"Tummen upp"
(publicerad den 27/11-09)

"...för Kattkommando Syd och Emma i Ronneby, som tog sig an "rörkatterna" från en säker död samt till alla, som gör en insats och hjälper till att rädda alla katter, som blir dumpade. Ett stort och varmt tack till alla gåvogivare som gör det möjligt för KKS att kunna rädda hemlösa och övergivna katter. Ett jättestort tack till er alla, som är och vill engagera sig och hjälpa till på olika sätt. Ni är guld värda.

En riktig kattälskare
Jämjö"
Katter dumpade vid Strandplan i Olofström
(publicerad den 18/9-09)

"Ungkatterna Nina och Nelly har fått nytt namn av Kattkommando Syd. Men något hem har de inte.

Kattungarna är troligen dumpade vid stugbyn Strandplan där de några dagar fått mat. De är mycket tillgivna. Men snart flyttar folket ut från sommarbostäderna.

Tanja i Kattkommandot är noga med att de tas om hand nu. Får katterna springa ute i vinter har de flera kattbarn vardera till våren. Hon tar därför hand om dem i helgen men det behövs en slutlig lösning.

Tanja vädjar om ett nytt hem för katterna. För den som är intresserad så kan man ringa 070-59 11 424."
Skaffa inte sommarkatt – om du inte tänker behålla den
(publicerad den 9/6-09)
Läs artikeln »
2013-05-25: Artikeln kräver PLUS-medlemskap för att kunna läsas.
Katter dumpades i tejpad kartong (publicerad den 6/3-09)
Läs artikeln »
2013-05-25: Artikeln kräver PLUS-medlemskap för att kunna läsas.
Läs även Emmas blogg »

tv4 Nyheterna

KKS-förmedlare på tv4-nyheterna (publicerad den 15/5-09)

Kattungar dumpas i sopsäckar i diken
Kattkommando Syds förmedlare Emma i Ronneby har träffat tv4-nyheterna. Du kan se inslaget som handlar om moderlösa kattungar och att KKS behöver stödhem, ammor osv, på tv4 lokala nyheter för Karlskrona.
2013-05-25: Nyhetsinslaget borttaget av utgivaren.

YSTADS ALLEHANDA

Var är misses hem?
(publicerad den 14/3-09)

Vilsna och herrelösa katter är stort problem nästan överallt. Denna långhåriga hankatt togs omhand och fick rakas, just nu har KKS en insamlig för detta ändamål, "Soprotaren".
Läs artikel»

Uppdateringar av mediala länkar om KKS (på Internet) sker vart eftersom.

Finner du medial länk där KKS omnämns som inte finns med i ovanstående lista mejla Media.

« Tillbaka