KKS MALMÖ Plusgiro 76 25 26-2


Söker du katt? Katterna på denna sida finns i Malmö med omnejd. Kontaktperson om du vill ta hand om eller veta mer om någon av dessa katter hittar du på varje katts sida. Vi placerar i första hand katter i Malmö med omnejd för att undvika långa transporter och för bästa uppföljning, läs mer i omplaceringsavtalet. I gengäld får du härliga nya familjemedlemmar, samt nära till råd och stöd.

Varför endast innekatt? Vi adopterar ut våra katter som innekatter. Den främsta anledningen är att katterna redan farit illa och vi vill inte att katten riskerar att hamna i samma situation igen. Dessutom är farorna utomhus väldigt många. Att ha en innekatt innebär inte att katten aldrig kan få sol i pälsen eller snusa frisk luft. Man kan näta in balkongen eller en uteplats. En nätdörr som innerdörr eller en nätförsedd ram i ett fönster för att under sommaren kunna få in sol och frisk luft utan att kissen rymmer eller att skadas vid ett fall. Ibland händer det att vi gör undantag från ovanstående regel om katten visar tydliga tecken på att den inte mår bra att hållas inomhus. Regeln är då att kattens nya hem ska vara beläget i lantlig miljö, långt bort från större vägar och med biltrafik och andra faror. Katten får naturligtvis inte lämnas ute vind för våg. Om vi anser att en specifik katt måste få gå ut anges detta i kattens beskrivning på hemsidan. (lånad text med godkännande från Stockholms katthem)

Kattkompis! En regel som vi inte RUCKAR på är att aldrig sälja kattungar yngre än 7 mån och yngre katter som ensamkatter. Vi är av den bestämda uppfattningen att en kattunge inte ska leva som ensamkatt då det fortfarande händer så mycket i en kattens sociala utveckling under den här tiden. Det är då lätt hänt att en kattunge inte lär sig att uppföra sig på ett naturligt kattsätt. Kattungar behöver också väldigt mycket stimulans och lek, det är ju på så vis de lär sig. Numera är det nog ingen kattförening som placerar katter som ensamkatter. (lånad text med godkännande från Stockholms katthem)

Det finns dock vuxna katter som av olika anledningar vill vara utan annat kattsällskap, men dessa är inte så många. På kks hemsida, ingångssidan, finns dessa katter upplagda med egen rubrik i vänsterkanten. 

Vi hoppas innerligt att ni som letar efter en ny katt och familjemedlem kan förstå hur vi tänker! Vi förstår givetvis att det ställer större krav på ekonomin med två försäkringar etc, men glädjen för oss blir också dubbelt så stor! 

KKS MALMÖ SÖKER FLER AKTIVA VOLONTÄRER
Vi söker dig som kan hjälpa till med att få in mer resurser till de kattärenden som finns i verksamheten, läs mer här, och som också kan hjälpa oss på vardagar. Du ska vara ansvarsfull, ha kattvana samt älska katter! Bil är ett måste då både katthem och veterinär saknar bussförbindelser. Vi garanterar dig mycket tacksamhet och värme från våra små vänner!

Vi söker också dig som vill ansvara för vår loppisverksamhet på Drottningtorget i Malmö på söndagar! Hämta saker från generösa gåvogivare, boka plats onsdagar kl 10.00, förvara, transportera till och från samt hjälpa oss sälja på just söndagar mellan 8.00 - 16.00.

Vill du hjälpa till?
Skriv och berätta lite om dig själv till KKS Malmö via malmo@kks.nu.
Vi tar inte emot nya ärenden per e-post, om du har hittat en katt som behöver hjälp, läs mer här. Vi tar tacksamt emot avmaskningsmedel (t ex Milbemax), foder, filtar, samt ekonomiska bidrag till försäkringar, kastrering, medicin och veterinärvård. Ingen gåva är för liten. Sätt in ditt bidrag på PG 76 25 26-2! Vi tackar ödmjukast på förhand!

FÖRSÄKRA EN KKS-KATT
Försäkringsfadder söker vi till alla de katter som inte är försäkrade. Försäkringfaddrarna är oerhört viktiga, då det kan vara avgörande för en katts framtida vällevnad, goda och långa liv. KKS Malmö har stora omkostnader när det gäller veterinärvård.
Läs mer & anmäl dig här »

MATPENGSFADDER
Vill du bli matpengsfadder åt en liten kise och på så sätt hjälpa till på ett oerhört behjärtansvärt sätt?
Vår ekonomi är mycket ansträngd och vi är i stort behov av matpengsfaddrar. Kostnaderna för katternas dagliga omsorg är stora och vi söker nu dig som skulle kunna tänka sig att skänka och bistå oss med hjälp till detta. Kostnaden per månad för varje katt när det gäller torr- och blötfoder samt sand är i genomsnitt 300 kr. Summan du som matpengsfadder sätter in på vårt pg 76 25 26-2 är minst 30 kr/månad som då går till kostnaderna för kattens torr- och blötfoder samt sand. Det är givetvis valfritt att skänka en större slant varje månad eller de månader det finns möjlighet till det. Vi är oerhört tacksamma för detta oavsett storlek på summan. Skriv ett mail till malmo@kks.nu om du vill bli matpengsfadder och till vilken liten katt du skulle vilja vara fadder. Ett stort och innerligt tack på förhand.

Intresse-/Stödhemsanmälan katt, KKS Malmö »


Katterna i Malmö är presenterade under följande klickbara rubriker
» AKUTA KATTER
» UNGKATTER
» VUXNA KATTER
» Katter som vill bo tillsammans
AKUTA KATTER
Katter som söker stöd- eller permanenthem omgående.
KATTUNGAR
Kattungar placeras inte som ensamkatter.UNGKATTER
 


Jones
Malmö
Försäkrad


Kitty-Wilma
Malmö
Försäkrad


Leon
Malmö
Försäkrad


Pär
Österlen
Ny 12/1   
VUXNA KATTER

HONOR


Charlotte
Malmö
Försäkrad


Emma
Tomelilla
Uppd 14/8


Jassy
Tomelilla


Macy

Tomelilla


Margit
Tomelilla


Monika
Tomelilla
Uppd 25/9
Saga
Saga

Malmö

Sussy
Tomelilla
Tara
Tara

Försäkrad

Tassa
Tassa

Försäkrad
Österlen

Tootsie
Tootsie

Löddeköpinge
Vetr.fadder

Tummelisa
Tummelisa

Österlen
Försäkrad
  
HANAR

Emil
Försäkrad

Gert
Gert

Österlen
Försäkrad
Jerry
Jerry

Försvunnen

Lucas
Malmö
Försäkrad
Månadsfadder
Tingad


Pascal
Malmö
Försäkrad
Tingad!

Rocky
Rocky

Försvunnen

Sinus
Österlen
Skrålle
Skrålle

Försvunnen

Teo
Teo

Försäkrad

Thompe
Thompe

Österlen
Försäkrad

Ove
Timmie

(fd Ove)
Österlen
Försäkrad
Knut-Åke
Tristan

(fd Knut-Åke)
Försäkrad
Matpengsfadder

Tuffie
Tuffie

(fd Åke)
Österlen
Försäkrad

Tusse-Johhny
Tusse-Johnny

Försäkrad
Matpengsfadder


   
KOMPISAR
Katter som allrahelst vill bo tillsammans!
Aida  Fuzzy
Aida & Fuzzy
Aida Försäkrad
Fuzzy Försäkrad
Österlen
Fanta  Filur
Fanta & Filur
Fanta Försäkrad
Filur Försäkrad
Österlen
Fiona  Fiddeli
Fiona & Fiddeli
Fiona Försäkrad
Fiddeli Försäkrad
Österlen
Selma  Simba
Selma & Simba
Selma Försäkrad
Malmö
 
Helmi & Ossian
Malmö

Måns  Tom
Tom & Lille-Plutt
Tom Försäkrad
Lille-Putt Försäkrad
Eslöv
Uppd 25/11

Är du intresserad av någon av katterna på denna sida?
Kontakta respektive kontaktperson eller förmedlare som finns på kattens egen sida.

Omplaceringsavtal »
Förmedlingsavgifter »STÖD VÅRA KATTER I PERMANENT STÖDHEM
Läs mer hur du kan stödja dessa kissar »
Charlie
Charlie
Försäkrad
James
James
Försäkrad
Minerva
Minerva

Försäkrad
Tappie
Tappie

Försäkrad
Tasse
Tasse

Försäkrad
Tony
Tony

Österlen
Försäkrad


       

« Tillbaka