SÖTA FRÖKEN VITNOS!

Kontaktperson: Lena

KastreradJa
Id-märktNej
VaccineradJa

Född2001
KönHona
Finns i Lenas Katthem Sölvesborg
Försäkringsfadder:
19 nov 2015
Magnus Wassborg i Eksjö
Agria

Månadsfadder:
17 sep 2013
Britt Gustafsson i Katrineholm
Mejla Lena för mer info.

Fröken Vitnos
Söta fröken Vitnos förmedlades till permanent hem hösten 2003 men kunde inte stanna kvar pga kisseriproblem.

Hemmet som Vitnos söker ska inte ha några små barn. Fri utemöjlighet i kattvänlig miljö är också önskvärt då Vitnos är van att gå fritt in och ut. Samt kattkompis. Intressenter är välkomna att besöka Vitnos i stödhemmet.

I skrivandets stund har Vitnos varit i sitt stödhem i ca tre veckor och det fungerar över förväntan. Vitnos har anpassat sig mycket snabbt, kanske känner hon igen sig då hon under ett halvår var i samma stödhem 5,5 år tidigare. Hon kommer bra överens med katterna i stödhemmet (förutom hennes moster Sessan som alltid är tjurig och dum vid nykomlingar) och lådan sköter hon exemplariskt.

När Vitnos flyttade till permanent hem 2003 var hon inte tam. Hon föddes som "vildkatt" av en skygg hona som matades ute. Hon accepterar människor, har aldrig varit aggressiv, men söker heller ingen kontakt och är inte intresserad av att bli klappad, vilket en ny familj bör tänka på. Hon liksom bara finns. Flera katter intagna från samma koloni har varit likadana och om man jämför med en koloni som fanns mindre än 1 km från Vitnos koloni så har alla katter i den andra kolonin blivit tama och kelna. Vet inte varför just Vitnos koloni varit så svårflörtad.

Vi är osäkra på hur pass tam/kelen Vitnos var i sitt permanenta hem men det är inga problem i stödhemmet att gå nära Vitnos och hon äter gärna skinka eller annat gott ur handen men försöker man klappa henne så springer hon sin väg. Kanske är det bara nu i början som hon är extra rädd?

Uppdaterat 7/7 -09
Vitnos är en mycket mild och snäll katt även om hon kan uppföra sig lite ouppfostrat och kan få för sig att försöka tigga till sig lite mat - uppe på köksbordet. Hon är inte rädd av sig och flyttar sig inte om man går nära förbi henne. Hon nosar gärna på fingrarna och har man mat i handen blir man populär - men trots det så vill hon helt enkelt inte bli klappad.
Om man någon gång lyckas ge henne en liten klapp så springer hon iväg, men är oftast tillbaks lika snabbt igen.

Otroligt vackra Vitnos mysandes i sängen :)
Otroligt vackra Vitnos mysandes i sängen :)

Tyvärr trivs inte Vitnos lika bra med ett par av hankatterna i stödhemmet då de är tuffare av sig och gärna ger sig på snälla katter som hellre går undan än är i bråk och hon är därför oftare inomhus än utomhus. Och är hon utomhus (inhägnad baksida) så håller hon sig oftast i närheten av dörren så att hon kan springa in snabbt.

Vitnos ljuvliga teckning (färg) kallas för blåsköldpadd med vitt
Vitnos ljuvliga teckning (pälsfärg) kallas för blåsköldpadd med vitt

Hemmet Vitnos söker måste ha tålamod och snäll kattkompis! Utemöjlighet i någon form behövs också, som t.ex. inhägnad balkong eller rastgård. Kanske kan hon även springa fritt in och ut i ett hem som är beredd att låta henne vara innekatt tills hon känner sig hemma och med säkerhet kommer tillbaka om hon släpps ut.

Uppdatering 17 oktober 2015
Söta Vitnos blir pga hög ålder permanent stödkatt på katthemmet.
Vitnos trivs mycket bättre numer och kommer överens med alla andra katter efter det att några äldre hankatter i hög ålder fått somna in pga sjukdom.
Hon vill inte bli klappad men verkar inte direkt ha något emot de klappar hon emellanåt ändå får.

Vackra Vitnos har både en försäkringsfadder och en månadsfadder!
Tack till Magnus som är försäkringsfadder
och
Tack till Britt som är månadsfadder

Vill du/ni veta mer om söta Vitnos?
Kontakta Lena

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

145-01