LJUVLIGE PASCAL! Ny 29/11 -08

Kontaktperson: Lena

KastreradJa
Id-märktNej
Vaccineradja

Född2002
KönHanne
BesöksortSölvesborg
Försäkringsfadder:
1/9 2013
Gunnel Nilsson i Urshult
Agria

Månadsfadder:
23/9 2013
Annelie Kjellström i Eskilstuna
Mejla Lena för mer info.

Fine herren Pascal
Som 10-veckors kattunge hotade Pascals ägare att slå ihjäl hans mamma och alla kattungarna med en hammare då han tröttnat på dem.

Pascal
Pascal mysandes i klätterträdet ;)

Stödmatte berättar:
Hela familjen hämtades akut och ägaren drog en lättnadens suck för han hade inte sovit en hel natt sedan kattungarna börjat röra på sig. Ägaren var en prylsamlare med bord och fönsterbänkar täckta av prylar. Det fanns inte någon fri yta i huset förrutom på golvet och i soffan. Väggarna var täckta av tallrikar och tavlor och inte heller där fanns någon fri yta. Ägaren var mycket rädd om sina saker och för att inte kattungarna skulle fördärva något användes en käpp för att jaga bort dem från prylarna.

Pascal var den klart livligaste av kattungarna och hade därför aldrig blivit klappad - endast jagad med käpp och även träffad några gånger. Vi vet heller inte om han föddes med svansknick eller om den blev skadad av käppen då den är något kortare än normalt samt har en knick längst ut. Det tog tid för stödmatte att vinna hans förtroende men vid 1-års-åldern var han mycket tillgiven mot matte och älskade att ligga i famnen hos henne.
Däremot tog det ytterligare något halvår innan han accepterade övriga familjemedlemmar.

Pascal
Pascal ute i rastgården

Pga klagande grannar (detta då Pascal inte gräver ned sitt bajs utan i stället sätter sig rakt fram på grannens fina gräsmatta) så sattes plank/nät upp vid tomtgränsen så att Pascal skulle tvingas hålla sig enbart på egna tomten. Tyvärr har detta inte lyckats då han är mycket kreativ och ideligen lyckas rymma. Ingen av de andra katterna klarar att rymma de vägar där Pascal rymmer. Han hoppar högre och längre än den andra, han klättrar uppför nätet samt nästan hänger upp och ner för att komma över hindret längst upp vid nätet. Han är otrolig vältränad och smidig (även om han inte ser sådan ut med sin runda mage).

För att Pascal ska trivas bättre sökes ett hem på landet åt honom. Ett hem där man bor långt ifrån farliga vägar och där man har tid med honom. Det är också ett måste med besök då stödmatte har mycket svårt för att släppa honom då han är hennes lille bebis som hon sover med armen runt när det är sovdags. Men Pascal skulle må bättre av att få komma till ett eget hem där man har mer tid med honom och där han kan få springa fritt utan farliga bilar och skällande grannar som hotar skada honom.

Pascal
Pascal på spaning vid trädet ;D

Enligt stödmatte är han en helt underbar katt även om han har ett mindre trevligt problem då han är mycket avundsjuk och mycket väl kan få för sig att markera sitt missnöje på gardinen om någon annan har tagit hans plats på mattes huvudkudde. Stödmatte måste därför se till att platsen är ledig när det är sovdags.

Uppdatering 13 november 2015
Pascal blir kvar permanent på Lenas katthem. Han har fått eget rum och slipper ha kontakt med de andra katterna vilket uppskattas. Han går fritt in och ut och säger tydligt ifrån när det är dags att gå ut.
Då Pascal nu är 14,5 år så känns det inte rätt att flytta honom. Han ser inte ung ut längre, går lite illa och är lite smalare över ryggslutet och har bl.a. fått jodbehandling pga problem med sköldkörteln. I övrigt är han pigg och kelen av sig :)

Tjusige Pascal har både en försäkringsfadder och en månadsfadder!
Tack till Gunnel som är försäkringsfadder
och
Tack till Annelie som är månadsfadder

Vill du/ni veta mer om ljuvlige killen Pascal?
Kontakta Lena

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

134-02 13-1249757-4