LISA Ny 30/3-16

Kontaktperson: Lena

KastreradJa
Id-märktJa
VaccineradJa
SpecifiktUtemöjligheter
Född2009?
FöddHona
BesöksortSölvesborg
Försäkringsfadder:
10 oktober 2017 Pernilla Jäderberg i Lund
Agria

Månadsfadder:
Juni 2016
Christine Karlsson i Trelleborg

Sötfröken Lisa
Bakgrund:
Lisa matades några år av en äldre dam och när hon pga sjukdom inte längre kunde mata tog en annan person över matningen.
Men matningen förbjöds vilket gjorde att nya mataren gjorde valet att ta in Lisa och låta henne vara enbart innekatt.

Tyvärr fanns ingen ekonomi hos mataren till att låta kastrera och göra veterinärbesök så Lisa fick bo med okastrerade hankatter samt hundar och uppförde sig därför mycket stressat.

Lisa
Söta tösen Lisa, hennes tjusiga teckning (pälsfärg & mönster)
kallas blåtigré

När mataren/ägaren sedan skulle flytta ville hon inte ha med Lisa då hon var rädd för henne eftersom Lisa fräste och var arg hela tiden, hon skötte heller inte lådan utan kissade där hon brukade vila.

KKS tog då över Lisa och tog henne direkt till veterinär som konstaterade kraftig öroninflammation, öronskabb samt mycket dålig tandstatus. Direkt efter kastreringen och utdragning av dåliga tänder flyttade Lisa till stödhem som erbjudit sig ha Lisa under behandlingstiden medan nytt stödhem letades.
Tyvärr klarade inte stödmatte av att ge Lisa medicin pga hennes skygghet och hotade i stället med att slänga ut Lisa vilken akut fick hämtas.

Uppdatering 6 juni 2016
Lisa bor numer på katthemmet där hon trivs bra, men det finns misstanke om att Lisa är äldre än vad vi från början fick information om.
Hon går in och ut i den inhägnade trädgården via kattlucka, och lådan har hon hela tiden skött perfekt.
Hon har behandlats och hennes öron är fina, hon har varit hos ny veterinär som kollat öron och ryggen har blivit rakad då hon hade tovor.
Det har gått att klappa henne försiktigt över ryggen några enstaka gånger :)

Lisa
Söta Lisa

Lisa
Tjusiga damen Lisa

Uppdatering 11 september 2016
Lisa stannar som permanent stödkatt på Lenas katthem.
Hon är troligen en gammal katt och vi vill inte utsätta henne för någon mer flytt då hon inte haft det så lätt här i livet. Hon har haft fortsatta tandproblem och var nyligen hos veterinär och fick dra ut ett par tänder, hon hade även en mycket inflammerad tandrot som hon nog haft ont av men mår nu bättre. Hon rör sig inte så mycket, äter och vilar mest vilket gjort att hon tyvärr gått upp för mycket i vikt.

Uppdatering 21 januari 2020
Lisa tycker om att bli klappad och har inget emot att borstas och hon t.o.m. spinner - men det går bara kela när hon ligger på någon av sina favoritplatser. Det går inte att gå fram till henne när hon är på golvet för då springer hon iväg.
Hon står på dietfoder och vi hoppas hon ska gå ner lite till i vikt då hon fortfarande väger för mycket. I övrigt verkar hon må bra, hon sover ofta halvt uppe på kompisen Bastet när de ligger på favoritplatsen.

Lisa
Lisa med Bastet och de andra <3

Tjusiga Lisa har både en försäkringsfadder och en månadsfadder.
Tack till dig Pernilla som är försäkringsfadder
och
Tack till dig Christine som är månadsfadder.

Vill du/ni veta mer om söttösen Lisa?
Kontakta Lena

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

1158-09