Tessa

Kontaktperson: Christina

Kastrerad Ja
Id-märkt Ja
Vaccinerad Ja
 
Född Dec 2009
BesöksortLöddeköpinge

Försäkringsfadder:

Harriet Dahlström

Malmö

Agrias plusförsäkring

Tessa vill ha kattkompis i nytt permanent hem! Tessa ska hållas som innekatt alternativt innekatt med kontrollerad utevistelse!

Uppdatering med nya bilder 120111:

Magisk närbild

Ultimata sötnosen

Lilla dockan

Tessa tog hand om Lillen när han kom till Remingtons kattlya. Hon känner fortfarande ett stort ansvar för honom. Lillen och Lilja/Snäckan busar ibland så det står härliga till. Lillen han morrar högt och då kommer genast Tessa och spänner ögonen i Snäckan och undrar vad hon gör med hennes unge :-).

Snäckan till vänster och Lillen till höger

Uppdatering med nya bilder 110516 :

Tessa är en så gullig, söt och rund liten kattflicka och kommer myckat bra överens med stödhemmets andra katter. Hon har till och med skaffat sig en pojkvän i form av en av stödhemmets egna hankatter Nicke. Som de kramas, pussas och tvättar varandra :-).

Allra sötaste lilla tuttinuttan

Tessa vilar sig lite

Rund och go´ liten mammakatt

Uppdatering 110417:

Tessa har blivit kastrerad och ID-märkt. Hon är sedan tidigare grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva dvs har fått två vaccinationer med 3-4 veckors mellanrum.

Uppdatering 110304:

Nu när alla Tessas ungar snart har flyttat antingen till permanent hem eller nytt stödhem med goda chanser att få stanna permanent om det fungerar med redan befintliga katter så söker Tessa akut helst ett alldeles eget permanent hem och i nödfall ett nytt stödhem.

Bakgrund:

En ung kvinna som arbetar inom hemtjänsten i nordvästra Skåne kontaktar fredagen den 4 december KKS om en tam hemlös kattmamma och fem ungar som finns utanför en vårdtagares bostad. Fastighetsägaren som är en "ömsint" och "barmhärtig" person har hotat att låta slå ihjäl eller skjuta hela familjen om de inte fått hem senast måndagen efter. Inget stödhem gick att hitta på så kort tid så kvinnan hämtade hem katterna till sitt lilla badrum på måndag förmiddagen.

Tessa är cremetabby med vitt

Alla hade kraftig ögoninflammation, en av ungarna hade lunginflammation och maskmage och en hade öronskabb. Misstanke fanns även på att katterna hade loppor. Hela lilla familjen fick komma till veterinär och fick behandling med antibiotika och ögonsalva samt blev avmaskadeoch fick Stronghold spot on i nacken mot loppor och öronskabb.

Tessa vilar i fönsterkarmen

Hela lilla kattfamiljen är nu frisk och har påbörjat sin grundvaccinering mot kattpest och kattsnuva. Mamma Tessa kommer att bli kastrerad och ID-märkt inom kort. Tessa är perfekt rumsren.

Varmt välkommen på besök i Tessas stödhem!

Om du är intresserad av unga mamma Tessa kontakta Christina.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

1224-10

 
Untitled 1