Signe

Kontaktperson: Christina.
Kastrerad Ja
Vaccinerad Ja
Id-märkt Ja
 
Född Maj-juni 2011
Besöksort Löddeköpinge

Veterinärvårdsfadder:

Agneta Gunnarsson

Svedala

Plusfadder

Lilla söta rara Signe

Uppdatering 141017:
Signes och vår högsta önskan gick i uppfyllelse i somras. Signe fick ett alldeles eget kärleksfullt hem med matte, husse och fem kattkompisar varav fyra adopterats från Remingtons kattlya. Alla fem kompisarna blev vaccinerade mot FeLV innan Signe flyttade in.

Signe är nu en lycklig liten kattflicka som myser och busar med Sixten, Sten Sture och Timmy. Selma och Lionel som är lite äldre håller sig för det mesta undan från för mycket bus.

Tusen tass kära familjen Stridmark för att ni gav vår älskade lilla gumma det liv som hon så väl förtjänar!

 

Uppdatering 130223:

I sb m att Signe fick sin ettårs booster vaccination mot kattpest och kattsnuva så envisades vi med att det skulle tas nya prover för att se om Signe var fortsatt smittsam för FeLV.

FeLV diagnos och naturalförlopp är mycket komplicerad och man är inte överens bland veterinärer och forskare världen över. Nåväl snabbtesten hos veterinären var negativ och en annan typ av screeningtest var positiv. Veterinären har haft ingående diskussioner med tillverkarna av testerna och ingen av dem ville tillstå att det kunde vara något fel med deras test.

För att försöka bli lite klokare så skickades prov till Glasgow i Skottland för mer specifika tester som PCR och virusisolering (odling). PCR analysen var svagt positiv dvs det fanns extremt lite virus i blodet. Laboratoriets kommentar var att den här bilden motsvarade en katt som inte var smittsam för FeLV.

Veterinären tror nu att viruset har dragit sig tillbaka och ligger vilande i Signes benmärg. Vid extrem stress eller kraftig nedsättning av immunförsvaret så skulle Signe kunna bli smittsam igen. Sista ordet är nog inte sagt ännu.

Uppdatering 121207:

Signe är fortsatt fri från symptom och pigg som en nötkärna, kelig, busig och kort sagt helt underbar.

Och så har hon fått en veterinärvårdsfadder :-).Tusen tass till Agneta i Svedala!

Uppdatering 120129:

Signe har fått sin andra vaccination mot kattpest och kattsnuva. Vår duktiga kattveterinär Eva Heger på Kattens veterinär i Kävlinge var mycket nöjd med Signes tillstånd då hon till och med hade gått upp i vikt :-). Alla i Remingtons kattlya håller tummar och tassar för att Signe ska kunna göra sig av med FeLV viruset och få ett långt, gott och lyckligt liv vilket hon verkligen förtjänar.

Uppdatering 111229:

Signe har fått sin första vaccination i grundvaccineringen mot kattpest och kattsnuva. Go´ som hon är så försökte hon flera gånger krypa upp i famnen på veterinären i sb m hälsoundersökningen :-).

Uppdatering 120114:

Signe vill gärna demonstrera när hon gör lite gymnastik :-).

Vi börjar med att sträcka ena bakbenet

Därefter armarna utåt sträck

Dra in armarna och spänn musklerna

Spreta med tårna

samtidigt som du sträcker armen långsamt bakåt

Och så armarna över huvudet. Klart!

Sökes: Snäll, rar och kärleksfull stödmatte och/eller dito husse som gillar att få massor av pussar och att ha en trogen knä- och sängvärmare.

Finnes: Liten söt, rar och kärleksfull Signe ca sex månader gammal som bara längtar efter ovanstående.

Lilla söta rara Signe fick tillsammans med tre andra kattungar i varierande åldrar komma in i Remingtons kattlya den 17 september 2011. De kommer från ett vanvårdshem. Liten Siri ca 6-7 månader var vid intag totalt utmärglad och med gråbleka slemhinnor. Hon visade sig vara smittad med FeLV (felint leukemivirus) och fick somna in efter några veckor. De tre andra kattungarna testades två gånger med sex veckors mellanrum och lilla Signe bar på viruset. De båda småpojkarna Simon och Sixten är friskförklarade.

Snälla vill du hjälpa mig jag är sååå ensam

Signe är en alldeles förtjusande liten kattflicka, glad och sprallig och med ett oerhört stort behov av uppmärksamhet och närhet. Hon är efter drygt tre månader fortfarande symtomfri och fortsätter det så kommer hon att testas om igen någon gång i maj-juni 2012 då det finns en chans att hon själv kan göra sig av med viruset. Signe måste hållas som ensamkatt för att inte riskera att smitta någon annan katt.

Enligt vår duktiga kattveterinär Eva Heger på Kattens veterinär i Kävlinge så kan man vaccinera Signe med avdödat vaccin mot kattpest och kattsnuva och det kommer att tas ställning till vid besök på ons 28/12 2011.

Matte och husse i Remingtons kattlya har ständigt dåligt samvete för att de inte kan ägna sig mer åt lilla Signe som sitter ensam i eget rum och kallar på uppmärksamhet.

Kom igen säger Remington ge vår lilla Signe den absolut bästa julklappen genom att bli stödhem.

Du bör finnas i Malmö/Lund/Landskronaområdet så att Christina lätt kan hälsa på.

Kontakta Christina på pian.j@telia.com.

Är du intresserad av att bli stödhem för lilla söta rara Signe så kontakta Christina.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

248-11