Lillen

Kontaktperson: Christina

Kastrerad Ja
Id-märkt Ja
Vaccinerad Ja
 
Född 29/5 2011
BesöksortLöddeköpinge

Försäkringsfadder:

Reihaneh Zarrizi

Arlöv


Agrias plusförsäkring

Lillen vill ha kattkompis i nytt permanent hem! Lillen ska hållas som innekatt alternativt innekatt med kontrollerad utevistelse!

Hej stödmatte, jag är huuuungrig!!!

Uppdatering 120307:

Lillen är nu kastrerad och ID-märkt. Det gjordes även en noggrann svalgundersökning samt undersökning av hans mest drabbade vänstra öga. Lillen får då och då återfall av sin förkylning vilket behandlas med antibiotika om snuvan blir färgad.

Vid återkommande förkylningar så kan det bildas små knottror i svalget vilket tyder på en slags allergisk reaktion mot förkylningsviruset. Lillen hade knottror i svalget som för övrigt såg rent och fint ut. Man kan behandla med cortison om det blir alltför besvärligt men vi avvaktar och hoppas på att hans immunsystem ska kunna läka ut tillståndet ju äldre han blir.

Hornhinnan på Lillens vänstra öga är skadat pga herpesvirusinfektionen :-( . Ska behandlas med "smörjande" ögondroppar då den är känslig. Slutresultatet kan tyvärr bli att man får operera bort ögat.

Uppdatering 111129:

Lillen har fått försäkringsfadder :-). Tass snälla Reihaneh säger Remington glatt!

Uppdatering 111020:

Lillen är nu grundvaccinerad dvs har fått två vaccinationer mot kattpest och kattsnuva. Han är en helt underbar liten kattkille, så social och kelig. Charmar alla som kommer på besök. En riktig guldklimp med andra ord :-).

Uppdatering 110808:

Lillen är nu i princip helt bra i sina ögon. Väger 1.3 kg och är en busig liten filur, precis som en kattunge ska vara :-). Kelen och go´ är han det lilla busfröet. Spinner som en tok i famnen.

Gullungen i klösträdet

Något spännande händer där nere eller?

Uppdatering 110719:

Lillen har fördubblat sin vikt på två veckor. Han är mycket bättre i sina ögon och busig som tusan dvs precis som en kattunge ska vara. Flera av de vuxna katterna i Remingtons kattlya tar hand om Lillen och då särskilt ungkatthonan Tessa. De tvättar Lillen och busar med honom.

Stor skillnad mot tidigare eller hur?

Husses fingrar är så goda må ni tro

Lillen och leksaksmusen

Lillen i solen

Lillen busar under överinseende av farbror Hugh

Stackars Lillen och hans ögon :-(

Lillen hittades sittandes mitt på en väg i en mindre ort ca 3-4 mil norr om Malmö. Han hade en rejäl ögoninfektion samt var lite tagen och uttorkad. Som väl är så upptäcktes hans belägenhet av riktiga djurvänner och inte kunde han sitta där mitt i vägen med stor risk för att bli helt mosad av hjulen på en bil.

Stort tack till Ulf, Emmy och Emmi som tog sig an Lillen och inte gav sig förrän de hittade någon med vana av små sjuka kattungar som kunde hjälpa Lillen.

Lillen är oerhört tacksam över att få bra mat och medicin

Lillen vägde bara 394 g när han fick komma hem till förmedlare Christina i Remingtons kattlya. Royal Canins kattmjölksersättning blev genast en favorit och Lillen äter med glupande aptit. Efter två dagar så har han redan ökat 60 g i vikt. Hans ögon tvättas omsorgsfullt med fysiologisk koksaltlösning flera gånger om dagen och han får ögonsalva med antibiotika i samt även antibiotika i munnen.

Lillen busar. Han gillar att bitas :-)

Idag (läs 1 juli 2011) så är Lillens högra öga mycket bättre och han är mycket pigg och busig. Hoppar och studsar omkring på golvet, skrämmer (tror han) de vuxna katterna genom att burra upp sig, skjuta rygg och studsa sidledes :-). De vuxna katterna spelar med och låtsas bli jätterädda för Lillen ;-). Stödmatte Christina är dock bekymrad över hans vänstra öga så det ska undersökas av veterinär med specialintresse för ögonsjukdomar inom kort.

Buseli-bitis

Kan du tänka dig och har en liten slant över så bidra gärna direkt till Lillens veterinärkostnader och mediciner på Remingtons kattlyas eget PG 160 69 09-8. Stor tass på förhand.

Lika söt och ljuvlig från sidan är han Lillen

Helt bra i höger öga

Varmt välkommen på besök i Lillens stödhem!

Om du är intresserad av lille goe fröbusen Lillen kontakta Christina.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

289-11

 
Untitled 1