Chanel (Coco)

Kontaktperson: Christina

Kastrerad Ja
Id-märkt Ja
Vaccinerad Ja
 
Född 1/9 2010
Besöksort Lund

Försäkringsfadder:

Christina & Roger

Remingtons kattlya

Agrias basförsäkring

Chanel vill ha kattkompis i nytt permanent hem! Chanel flyttar mycket gärna tillsammans med sin bror Capone. Chanel ska hållas som innekatt alternativt innekatt med kontrollerad utevistelse!

Så ljuvligt söt liten tös och modeskapare ;-)

Uppdatering 120122:

Matte och husse i Remingtons kattlya passade på när Agria hade kampanj på Kattens dag och försäkrade in totalt 14 av stödkatterna. Chanel är en av dem.

Chanel är en riktigt snäll, bestämd liten bustjej som älskar att leka. Just nu är piprensare det roligaste som finns. Börjar man bolla eller vifta med något så kommer Chanel farande. Vägen till hennes hjärta skulle jag säga är via lek och mat. För Chanel leker mest och kommer alltid springande när det vankas något gott. Kalkonskinka, tonfisk, räkor... det mesta går ner :-).

Detta är min väska sa jag ju

Det är en bestämd liten dam som gärna hoppar upp i soffan eller sängen för att visa att nu är det dags för kel. När hon kelar är hon som en liten spinnmaskin och hon ”slår små kullerbyttor” då det är så skönt att kela. Hon stångar också runt med huvudet och njuter i fulla drag över uppmärksamheten. Hon är inte så bekväm över att bli lyft och buren men det går om det är nödvändigt.

Sååå ljuvligt söt och fin

Hon tycker också om att busa runt i stödmattes långa hår och låter sig ibland klappas av våra barn. Hon är mycket bra på att klättra och tycker mycket om våra blommor  :-) . Hon är nyfiken och undersöker gärna saker och hon är så söt när hon ibland ser ut att göra små "glädjeskutt" när hon leker. 

Tittut i lektunneln

Det är också Chanel som gillar att släpa ut små leksaksmöss på uteplatsen för att leka med och försöker gärna släpa in diverse pinnar m.m. När hon inte leker ligger hon gärna och drar sig i våra pojkars våningssäng. Hon ser väldigt nöjd ut men kan även hon vara lite avvaktande men kommer det besök vill hon ändå försöka våga sig fram och spana lite.

Det går faktiskt att somna var och hur som helst

Det kan inte sägas för många gånger vilken snäll och fin katt denna lilla dam är. Hon sköter om sin bror och tvättar honom samtidigt som hon är väldigt tuff mot honom i lekarna.

Mysigt i gröngräset

Chanel har längtat efter att få komma ut på vår uteplats och stått många timmar och tittat ut genom fönstret i hopp om att komma ut och lyckan var total den dagen då vi ansåg att kisarna var dels tillräckligt stora (så de inte kan tränga sig ut genom staketet) och dels tillräckligt tama. Tror att hon allt var lite missnöjd med att det tog så lång tid för Capone att lita på oss ;-).

Kram kära syster och käre bror

Liten tvättpaus


AKUT Uppdatering 110721 AKUT:

Allt eftersom både Capone och hans syster Chanel blivit allt mer tama och sociala så har stödhemmets egen katt börjat visa att han inte alls trivs med deras närvaro. Stödhemmet är allvarligt oroad över att deras egen katt ska börja matvägra vilket han gjort tidigare och pga av detta bli sjuk.

Chanel söker därför mycket akut ett nytt helst permanent hem men även i nödfall nytt stödhem. Då hennes bror Capone är så pass beroende av sin syster för att må bra så vill vi helst att han flyttar med henne.

Chanel är dotter till Candice.

Stödhemmet berättar:

Kattungarna har gjort en hel del framsteg och Chanel är nyfiken av sig och springer gärna omkring och leker. Hon gillar vår Mumin och studerar honom mycket noga. En gång har vi fått klappa henne på ryggen och hon började spinna men verkade inte riktigt veta vad hon gjorde. Efter det blev hon väldigt kärvänlig mot Mumin som snart tröttnade (han är ju en något äldre herre).

Halvvaken sötnos

Här syns min färg och teckning bra, jag är svarttabby m vitt

Bakgrund:

Det hela började egentligen med att en honkatt nu döpt till Charlotte sökte sig till äldreboende i Trelleborg för att få mat. Charlotte fick tre kattungar, två flickor Charlene och Candice och en pojke Carlos. Honkatterna har fått kattungekullar tidigare och de kattungar som har överlevt det tuffa livet som hemlösa har den kattvänliga personalen själva lyckats hitta nya hem till.

På äldreboendet fanns både kattvänlig personal samt allergisk dito och tyvärr även katthatare. Charlene och Candice hade sammanlagt sju ungar. Jägare var beställd för att skjuta alla katterna även kattungarna. Den kattvänliga personalen ville stoppa avskjutningen och kontaktade KKS för hjälp. Avskjutningen stoppades och alla katterna fångades efterhand in och placerades i stödhem.

 

Varmt välkommen på besök i Chanels stödhem!

Om du är intresserad av lilla ursöta Chanel kontakta Christina.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

856-10

 
Untitled 1