Benjamin, Findus & Pinocchio

Kontaktperson: Christina

Kastrerade Ja Benjamin&Findus
Id-märkta Ja Benjamin&Findus
Vaccinerade Ja alla tre
 
Födda

Benjamin&Findus

Ca 10/5 2012

Pinocchio

Ca 25/6 2012

BesöksortLöddeköpinge

Försäkringsfadder för Benjamin, Findus & Pinocchio:

Remington och hans två betjänter.

Agrias basförsäkring

Benjamin, Findus & Pinocchio vill ha vuxen kattkompis i nytt permanent hem! Benjamin, Findus & Pinocchio ska hållas som innekatter alternativt innekatter med kontrollerad utevistelse!

Uppdatering 130817:

Nu har även Findus som kallas för Simba i stödhemmet charmat stödmatte så han får liksom Benjamin stanna permanent :-).

Uppdatering 130407:

Benjamins provflytt för ett tag sedan visade sig vara lyckosam. Både hans tvåbenta betjänter och hans vuxna kattkompis är överförtjusta i honom så han får stanna permanent.

Uppdatering nya bilder:

Vi vill gärna understryka att det bruna som syns i Benjamins päls alltmer håller på att försvinna efter det att den lösa lilla framtanden som skavde mot ena huggtanden togs bort i sb m kastrering. Benjamin tvättar och tvättar sin päls så flitigt att det bruna snart är lika snövitt som restena av det vita.

Tre glada grabbar

Trängsel i kartongen

Benjamin är lite trött

Oj nu sover han sött :-)

Uppdatering 121120:

Findus har flyttat till nytt stödhem i Malmö och om det fungerar med de båda redan befintliga kattflickorna så får han stanna permanent.

Uppdatering 121106:

Pinocchio är tingad till gott och kärleksfullt eget hem där han kommer att få två kattkompisar i form av två töser där en är 5 år gammal och den andra runt året gammal. Den yngre tösen kommer att bli överlycklig att få en buskompis :-).

Uppdatering 121105:

Benjamin och Findus är nu kastrerade och ID-märkta samt har fått sin andra vaccination mot kattpest och kattsnuva. Pinocchio har fått sin andra vaccination mot kattpest och kattsnuva.

Det visade sig att det var en av småtänderna i Benjamins underkäke och inte huggtanden som gav honom besvär. Den småtanden togs bort i sb m kastreringen. Det märks tydligt att Benjamin tycker det var skönt att slippa den för han tvättar och putsar sin päls mer och grundligare efter det.

Uppdatering 120925:

Benjamin, Findus och Pinocchio var hos vår duktiga kattveterinär igår och blev grundligt hälsoundersökta samt fick sin första vaccination i grundvaccineringen mot kattpest och kattsnuva.

Den mystiska grejen i Benjamins mun var helt enkelt hans egen ihoptovade päls som fastnat i en av hans huggtänder i underkäken. Det hade blivit en skada på huggtanden, en mindre bit var halvt avkluven. Den andra huggtanden satt nog också lite löst :-(. Detta kommer att åtgärdas i sb m att han blir kastrerad. Benjamin bedöms vara ca 5 månader gammal.

Pinocchio var ganska så mager och vägde endast 1.4 kg för en ålder på 14 veckor.

Benjamin och Pinocchio är således inte syskon som vi först trodde.

KKS fick ett samtal från den kattvänliga personalen på den idéella föreningen "Föreningen Viking Foundation" på VikingaTider i Löddeköpinge. De hade uppmärksammat att det fanns många katter även kattungar som for mycket illa vid en återvinningsstation i Löddeköpinge. De började genast att mata katterna som var mycket uthungrade och magra.

Vad har du i munnen fine Benjamin?

De hade redan tagit in i verkstaden på VikingaTider tre kattungar Benjamin, Findus och Pinocchio som var mycket magra och fulla med pälsätande löss.

Gav dem mat, värme och kärlek. Behandlade dem med Frontline mot det svåra loppangreppet. Båda är pigga och matglada.

Hej jag heter Pinocchio och är ett litet piggt yrväder

Fine Benjamin är svartvit och långhårig och det lilla yrvädret Pinocchio är blanksvart och långhårig. Findus är svarttabby med vita tecken och har ett sådant sött och näpet ansikte. Tre fina kattungepojkar som förtjänar ett bra liv och en varm famn att krypa upp i.

Kvar ute finns en tam kattmamma som vi befarar kan vara dräktig igen, hennes fem små kattungar från en tidigare kull samt en lite större skygg blåvit kattunge. Det kan finnas fler katter där som vi ännu inte har fått syn på.

Kattungarna och den tama kattmamman ska till vår duktiga kattveterinär i Kävlinge på måndag 24 september för hälsokoll och ev vaccination.

Stödhem till alla katterna behövs omgående och mycket akut!

Varmt välkommen på besök hos oss och sötnosarna Benjamin & Pinocchio i Remingtons kattlya!

Om du är intresserad av Benjamin och/eller Pinocchio kontakta Christina.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

397-12

 
Untitled 1