HÄLLEVIKSKATTERNANy 12/1-17

Kontaktperson: Birgitta

Kastrerad  
Id-märkt  
Vaccinerad  
Född 2016
Kön  
Besöksort Hällevik
Är du intresserad av att bli försäkringsfadder?
Eller är du intresserad av att bli veterinärvårdsfadder?

Läget är akut för några av katterna i Hällevik

Uppdatering 7/9-17
Hällevikskatterna är tingade!
Hälleviksmamman fick mycket riktigt en kull till med fyra kattungar. Mamman har äntligen fångats in, kastrerats och släppts tillbaka igen i sin kända miljö, eftersom matning är garanterad. En okastrerad hane finns kvar där som ska fångas in för kastrering och sedan får han komma tillbaka och de två kan ha sällskap av varandra. Sotis som han kallas är den sannolike fadern.

Tre av de fyra kattungarna i den nya kullen har fångats in sista veckan i augusti. En har fått permanent hem och två är placerade i två olika stödhem som sannolikt blir permanenta. Den fjärde kattungen har inte varit synlig på ett tag, men vi försöker att fånga in även den som i så fall kommer att placeras tillsammans med sitt syskon i ett av stödhemmen.

Uppdatering 28/4-17
De fyra kattungarna är alla infångade och placerade. Värre är det med mamman som Märta som fångar in dem nu tror att hon kan få fått en kull redan. Därför avbryter hon infångandet tills vidare.


Uppdatering 29/3-17
Alla fyra kattungarna är nu infångade och kastrerade, id-märkta och vaccinerade. De två första bor i stödhem i Karlshamn och gör framsteg i socialiseringen mot människor. Den tredje väntar på att få komma till sitt nya hem i Ljungby. Den sista kattungen som fångades in letar fortfarande efter placering. De två syskonen är tillfälligt placerade tillsammans i ett begränsat utrymme, där de har trygghet i varandras närhet.

Mammakatten är näst på tur att fångas in för kastrering för att undvika ny kull ungar. Hon kommer att släppas ut igen i samma område där hon matas regelbundet.

Uppdatering 15/2-17
Vi börjar fånga in veckan som kommer, vecka 7, vi har stödhem till två av katterna.

Katterna är inte kastrerade. Födda i somras. Ärendet är akut, tror mamman och en unge försvunnit och att det bara är tre ungar samt en vuxen hane kvar.

Finns i Grönslätt i Hällevik utanför Sölvesborg

 

 

Kan du hjälpa någon av Hälleviksskatterna? Hör av dig till birgitta@kks.nu om du vill veta mer om dessa.

Transport kan säkert ordnas.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

611-15