KATTUNGAR I LISTERBYNy 24/9-16

Kontaktperson: Birgitta

Kastrerad  
Id-märkt  
Vaccinerad  
Född Juli 2016
Kön  
Besöksort Listerby
Är du intresserad av att bli försäkringsfadder?
Eller är du intresserad av att bli veterinärvårdsfadder?

Kattungar hotade med råttgift!

Uppdatering 10/11-16
Elise och Doris är tingade

Uppdatering 3/11-16
Två kattungar som fångats in i Listerby bor i stödhem i Ronneby. De söker permanent hem. En tredje mindre kattunge som säkert är från en annan kull stannar nog permanent i stödhemmet.

Kattungarna är sannolikt födda i juli. Elsie är en pigg krabat, helt tam, följer efter stödhemmets barn som en "svans" och bryr sig inte om rotweilern. Hon gillar att kela och leka.

Doris är fortfarande skygg, men det går att klappa henne litet. Nu går hon tillsammans med de andra katterna och gömmer sig inte som i början. Hon gillade inte att komma till veterinär för andra vaccinationssprutan.

Katterna är födda ute och har inte hanterats av människor från början.

Bäst vore att Doris och Elsie får ett gemensamt hem. Då kan Doris känna sig tryggare i ett nytt hem och så småningom kommer hon att bli tam precis som Elsie, men man får ha tålamod och låta det ta sin tid.

Båda katterna som fick sin andra vaccinationsspruta i slutet på oktober är fina och välmående konstaterade veterinären.

 

Uppdatering 6/10-16
Fem kattungar är infångade. Två är på prov i sitt nya hem i Karlsham och tre är placerade i stödhem i Ronneby. Dessa tre söker permanent hem. Foton kommer att läggas ut. Kattungarna har varit hos veterinär och behandlats för öronskabb. Några har fått sin första vaccination. Tre vuxna katter har också fångats in och kastrerats. En hade dåliga tänder och ska till veterinär för tandsanering senare i oktober.

KKS tar gärna emot gåvor för att klara kostnaderna för dessa katter. En honkastrering med ID-märkning och vaccination kostar minst 1 000 kr - och då är det ett rabatterat pris. Tandsanering är dyrt och går snabbt upp i flera tusen kr.

Sätt in din gåva på pg 138 39 84-0 eller swisha till 123 554 90 27. Märk "Listerby".


Sex stycken, möjligen åtta små ulltussar som är väldigt lika varandra, söker nya hem. Katterna har kommit från grannar som inte kastrerar sina katter, och anmälaren matar kattungarna liksom mammorna. KKS kommer att fånga in och kastrera mammorna, men mest akut är att flytta kattungarna till stödhem eller ännu hellre nya permanenta hem, eftersom de är utsatta för hot om råttgift (vilket inte är tillåtet att lägga ut så att djur ovan mark kan komma åt det). Ungarna kommer springande till matskålarna varje dag, men tamhetsgraden varierar. De behöver komma in så snart som möjligt också för att de ska socialiseras.

Det finns även två yngre sköldpaddsfärgade ungar som KKS håller på att fånga in eftersom de är i dåligt skick. De ska direkt till veterinär för uppvätskning och behandling. Det tredje syskonet låg död för några dagar sedan.

 


Doris


Doris


Doris


Elsie


 

Hör av dig till birgitta@kks.nu om du kan hjälpa dessa kattungar som verkligen förtjänar att få ett bra liv.

Transport kan säkert ordnas.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

520-16