LITEN, DORIS, BACON och FERDINANDNy 22/9-17

Kontaktperson: Birgitta

Kastrerad  
Id-märkt  
Vaccinerad Ja
Född Juli 2017
Kön Hona/Hane
Besöksort Tygelsjö
Är du intresserad av att bli försäkringsfadder?
Eller är du intresserad av att bli veterinärvårdsfadder?


Liten, Doris, Bacon, Ferdinand

Uppdatering 22/10-17
Doris och Ferdinand är tingade!

Uppdatering 14/10-17
Bacon är tingad!

Kattkommando Syd fick en anmälan om att kattungar sprang omkring p ett industriområde vid Berga/Maria Station i Helsingborg. Det fanns också en katt som antogs vara mamman. Tidigare i år räddades sex katter i olika åldrar från Berga-området.

Fyra kattungar fångades in i slutet på augusti, men en katt som tros vara mamman hittades överkörd. Flera personer vaktade fällan natt efter natt och lade ut mat dagligen. Kattungarna landade först i ett stödhem i Helsingborg, men eftersom ännu fler katter hade setts där, flyttades de fyra kattungarna till nytt stödhem i Tygelsjö.

Ungarna bör vara runt 12 veckor och söker nu permanenta hem. De är avmaskade och har fått sin första vaccinationsspruta. Redan i första stödhemmet blev de mindre rädda och flera gick att klappa. Nu är de stabila, gosiga, matglada och vågar ta för sig (alla gillar att bli klappade på magen och ligga i knät för mys.) De är fortfarande lite rädda för plötsliga höga ljud. Men stödhemmet tror att det kommer att ge med sig framöver.

Så här beskriver stödhemmet de fyra kattungarna:

Liten, är en gosig liten katt. Hon vill gärna ha närhet och gillar att bli buren. Lite försiktig i början och lite rädd för plötsliga ljud. Ska helst inte bo med småbarn. Hon är väldigt kontaktsökande till våra stora katter. Hon behöver ha en snäll kattkompis och gärna kunna gå ut.

Doris, är social, modig, busig och ompysslande. Hon tvättar alla hon tycker om. Älskar gos, lek och mat. Supercharmig. Vi tror att hon är högst i rang. En väldigt aktiv katt. Doris behöver en kattkompis och gärna kunna gå ut.

Bacon, han älskar mat.
Lite osäker i början. Älskar att ligga nära, både människor och syskon. Han har ett mjukt sätt och även han tvättar gärna dem han tycker om. Han är nyfiken och lekfull men inte lika dominant som Doris. Han vill ha en snäll kattkompis och gärna kunna vara ute.

Ferdinand (visade sig att han var en hon).
Lite avvaktande i början, men när hon litar på dig så har du en vän för livet. Du vinner hennes förtroende med mat, lek och gos. När hon känner sig trygg så älskar hon att bli kliad på magen och i nacken. Tvättar en ibland när det är extra gosigt. Hög i rang och väldigt intelligent. Ska helst inte bo med småbarn. Tror att hon kan fungera som ensamkatt, men även med en kompis.

 


Ferdinand


Bacon


Liten


Doris

 

Hör av dig till birgitta@kks.nu eller saraedestrand@gmail.com för mer information om katterna.

Transport kan säkert ordnas.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

344-17