HUGO, MAISY och AMALIANy 8/3-17

Kontaktperson: Birgitta

Kastrerad Ja
Id-märkt Ja
Vaccinerad Ja
Född  
Kön  
Besöksort Tygelsjö
Är du intresserad av att bli försäkringsfadder?
Eller är du intresserad av att bli veterinärvårdsfadder?

Hugo och Maisy söker hem akut! Amalia behöver fadder.

Uppdatering 16/7-17
Maisy och Amalia är i permanent stödhem!
Hugo är tingad!

Uppdatering 1/4-17
Hugo är prel tingad!

Hugo
Hugo har en lång historia. Kom tiggandes utanför min dörr sommar 2015, hade stora öppna sår på kinderna och sönderrivna öronlappar. Gav honom mat och veterinärvård. Han har varit hos flera veterinärer och har åkt till Satu i Öland två gånger pga hans besvärliga öronproblem. Hugo har blivit tam och är väldigt kelsjuk. Är fortfarande lite känsligt runt öronpartiet, därför bäst att undvika att kela där. Han måste få sina örondroppar vart tredje dag, livet ut. Det går bra sålänge man håller i nackskinnet. Hushållet har fem andra katter samt en stor hund. Hunden är han kompis med sen första början. Hugo är väldigt unik. Han är inte rädd för andra djur, utan han tar för sig och äter från deras skålar utan att bry sig om han får sig en lavett från kattkompisen. Han har flera sår av det på huvudet. Inte bryr han sig om jag knuffar bort honom heller, han kommer bara tillbaka. Detta har orsakat stress med påföljande sjukdomar (fettlever och pankreatit) hos den äldsta katten som inte alltid får äta upp sin mat. Den äldsta katten äter långsamt och helst flertalet små portioner per dag. Den katten har lärt sig så hela livet och blir stressad av att stängas in i ett annat rum för att äta. Stående mat är inte möjligt utan att kärleksfulla och mätta Hugo gnider sig mot katterna som försöker äta, vilket resulterar i att katten som äter ger upp. Det är utmattande för mig att hålla reda på om alla andra katter har fått i sig tillräckligt mat och stänga in katter i olika rum, eller behöva stänga in Hugo i ett rum för sig själv.

Hugo hade nog trivts som innekatt. Nu under vintern vill han inte alls ut genom kattluckan. Han gillar att sitta bredvid när man kollar på tv och gnider sig på ens ben när man diskar/lagar mat i köket. Han var skygg framtill hans sista öronoperation nu i november då han äntligen efter flera år fick sina svåra smärtor botade. Han haltar med vänster bakben men är enligt veterinär en gammal incident som idag är utan märkbara problem. Han hade tandsjukdomen Forl och dåliga tänder har opererats bort. Han har dessvärre kronisk diarré och jag har ännu inte funnit vad som orsakar det.

Hugo behöver hitta ett hem främst av alla då det påverkar alla förutom hunden och katten Maisy. Han hade nog älskat att bo med en hund som visar honom uppmärksamhet mer än vad en katt gör.

Maisy
Maisy kom till mig 2014 med hennes fyra ungar och hennes syster från ett koloniområde. Alla fick ett nytt hem, medansMaisy ville ingen ha. Hon är liten i storleken. Hon har tandsjukdomen Forl och har fått nästan alla tänder bortopererade nu under januari 2017. Hon är inte skygg, hon har aldrig fräst eller försökt riva, men hon är väldigt rädd för nya människor och hushållets hund. Framfusig är hon när hon får mat. Hon sover gärna under sängen och på katträdet, ibland även på sängen under natten och gillar att springa ute flera timmar om dagen. Jag kan bära henne och kalla på henne, då kommer hon. Hon är väldigt hes i rösten och låter inte mycket när hon jamar.
Maisy hade passat bra i ett hem där hon kan springa ute eller i ett hem med Hugo.

Amalia
Amalia kom till mig 2013 från att ha fångats från ett villaområde utanför Lund. Hon kom akut till mig som stödhem. Ingen ville ha Amalia då hon var skygg så jag gav upp och gjorde allt för att hon skulle bli bekvämare runt människor. Amalia är skygg och fräser mycket gärna mot främmande. Det tog henne 9 månader innan hon vågade komma ut bakom soffan. Hon sover gärna bredvid min kudde om natten och är väldigt kelig när man är lugn. Hastiga rörelser är det värsta hon vet och springer för att gömma sig. Om hon känner sig trängd vid ett hörn fräser hon och rivs. Hon gillar inte någon katt utan vill vara för sig själv. Den yngsta katten i hushållet gillar att jaga och störa henne. Vilket gör att jag hör morranden och bråk om natten. Hon ligger och spannar från höga ställen, högst upp på katträdet och på en bekväm plats uppe på ett brett vindskydd om vädret tillåter.
Sommaren 2015 rymde hon hemifrån. När jag fann henne efter två veckor ute på gården hade hon en livlös svans och bölder med sår på baken. Vi gjorde allt för att fånga in henne och ta till veterinär. Men det var totalt omöjligt efter tusen försök. Därefter syntes hon inte till i en månad till. Då kom hon tillbaka och var frisk.
Jag tror Amalia är allra svårast att hitta hem till. Om inget annat så behöver hon en fadder.


Hugo


Maisy


Amalia

 

Hör av dig om du kan tänka dig att hjälpa Hugo, Maisy och eller bli fadder till Amalia. Hör av dig till birgitta@kks.nu

Transport kan säkert ordnas.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

092-17