UPPHITTADE KATTER 2016

På denna sida lägger vi ut information om tamkatter som nyss hittats och omhändertagits av KKS och som vi fortfarande söker ägaren till innan vi försöker omplacera.

Även personer som kan tänka sig att bli permanenta ägare när vi väl givit upp sökandet, eller som kan träda in som stödhem, kan anmäla sitt intresse till angiven kontaktperson.

Om du vill lägga in en annons om en upphittad katt kan du fylla i detta formulär eller maila till upphittade@kks.nu med följande information:

-
Ditt namn
-
Ditt telefonnummer och / eller din emailadress
-
Din hemort
-
En kort beskrivande text om katten, ex. var och när den hittades, kännetecken, trolig ålder, om den är ID-märkt, kastrerad m.m.
-
Eventuella bilder som du vill lägga till i annonsen. (Vi förbehåller oss rätten att välja bilder och ibland ändra storlek på dem.)

VIKTIGT! Bilder ska bifogas direkt i maliet (dvs inte i ett Word-dokument). Kontrollera att bilderna inte är flera MB stora, sådana mail fyller inkorgen ganska snabbt!

Skriv gärna "Upphittad katt" eller något annat beskrivande som mailets ämne (subject).

Jag har hittat en katt! Vad gör jag nu? Läs mer här

Många katter är idag öronmärkta.
Om ni hittar en öronmärkt katt kan man i första hand prova att ringa Svenska Kennelklubbens Kattregister på telefonnr: 08-795 30 00, eller till Kattförbundet SVERAK 033-10 15 65. I andra hand kan man kontakta en veterinär eller polisen för att lokalisera kattens ägare. Observera att det kan vara svårt att upptäcka öronmärkningen på en katt med svarta/mörka öron.

Om katten är ID-märkt
Är katten ID-märkt kan du göra en sökning på Internet efter ägaren. På webbplatsen http://kennet.skk.se/agarreg/ eller http://www.sverak.se/ID/ där kan du få fram staden som kattägaren bor i och i vissa fall även ägarens namn. I de fall där katten är ID-märkt med chips i nacken krävs en speciell scanner som finns hos veterinär och på större polisstationer.

Sök på andra webbsidor
Mer info och andra organisationer där du kan eftersöka om katten du hittat är en bortsprungen katt: Hittat en katt!

Upphittade katter 2013 »

Upphittade katter 2014 »

Upphittade katter 2015 »

Upphittade katter 2016 »

Införd
170320
Kontakta
Maria
Tfn 0701-158668
Ort Sölvesborg
Upphittad katt, Sölvesborg
Upphittad katt i Sölvesborg, hjortakroken 16/3-17, så här skriver upphittaren: "Okastrerad, inget halsband, inget chip. Skygg och stora tovor i pälsen. Även flera sår i ansiktet."


Införd
170312
Kontakta
Nathalie
Tfn 0708-369125
Ort Johannishus
Upphittad katt, Johannishus
Upphittad katt i Johannishus 10/3-17, så här skriver upphittaren: "Svart, långhårig, hona. Chipmärkt men tyvärr inte registrerad. Ej örontatuerad."


Införd
170220
Kontakta
Johanna
Mail johannaloong@yahoo.se
Ort Stenkullen
Upphittad katt, Stenkullen
Upphittad katt i Stenkullen, i Lerums kommun 17/2-17, så här skriver upphittaren: "Honkatt, vit med stora svarta fläckar och gula ögon. Svart svans. Har ett chipnummer men hittar inget namn kopplat till numret."


Införd
170220
Kontakta
Elisabeth
Mail elisabeth.farsnas@gmail.com
Ort Lund
Upphittad katt, Lund
Upphittad katt i Lund, St hans backar 18/2-17, så här skriver upphittaren: "Ingen öronmärkning, helvit, saknar svans, blå ögon."


Införd
170216
Kontakta
Emilie
Tfn 0768-083371
Ort Svalöv
Upphittad katt, Svalöv
Upphittad katt i Svalöv, 1/7-16, så här skriver upphittaren: "En mycket sällskaplig och kelen hankatt. Okastrerad och är inte id-märkt. Har setts i Svalöv i alla fall ett halvår."
Införd
170216
Kontakta
Hannah
Mail fazzgreykatt@gmail.com
Ort Eslöv
Upphittad katt, Eslöv
Upphittad katt i Eslöv, nära Boijertz bageri 30/1-17, så här skriver upphittaren: "Grått kort hår, vita strumpor på alla fyra tassar, vita märken på bröstet, magen och näsan. Guldiga ögon. Kan vara under ett år ungefär. Ingen ID- Chip. Mycket trevlig och fin katt."
Införd
170206
Kontakta
My
Mail Mystalring@hotmail.se
Ort Kristianstad
Upphittad katt, Kristianstad
Upphittad katt i Näsby 24/1-17, så här skriver upphittaren: "Mörk spräcklig, vad jag tror är en honkatt. Väldigt tillgiven, god aptit. Har dock ingen möjlighet att behålla den själv. Har fått sova inne då den inte vill gå ut."
Införd
170125
Kontakta
Sanna/KKS
Mail upphittade@kks.nu
Ort Marieholm
Upphittad katt, Marieholm
Upphittad katt runt ICA-parkeringen i Marieholm 1/11-16, så här skriver upphittaren: "Vilsen, skygg hitte-katt. Svart, långhårig, yvig svans, troligen skada på ena örat, ser ut som att en bit av örat är borta. Vet inte mer om denna katt, kommer med jämna mellanrum till min uteplats, och jag ger den då mat. Har svårt att närma mej katten."

Vid kontakt, glöm inte att ange "170125, Marieholm"Införd
170117
Kontakta
Marie
Mail marie_gudmundsson@telia.com
Ort Tormestorp
Upphittad katt, Tormestorp
Upphittad katt i Tormestorp, Björkviken 10/1-17, så här skriver upphittaren: "Hankatt, ingen öronmärkning. Lite rädd utomhus men väldigt pratsam och kylen inne på altanen. Svårt att se om den är kastrerad."Införd
170106
Kontakta
Agneta
Mail agnetaadholmodman@hotmail.com
Ort Lyckeby
Upphittad katt, Lyckeby
Upphittad katt i Lyckeby 4/1-17, så här skriver upphittaren: "Denna katten håller till på Ringövägen i Lyckeby (Karlskrona). Den är skygg och jag har därför inte kunnat kolla varken kön eller ev märkning. Katten sitter och äter av fågelmaten. Om ingen ägare ger sig tillkänna så söks ett nytt kärleksfullt hem till kissen."


Införd
170102
Kontakta
Tina
Mail tina.m.andersson@telia.com
Ort Eslöv
Upphittad katt, Eslöv
Upphittad katt i Eslöv 27/12-16, så här skriver upphittaren: "Ingen id märkning"


« Tillbaka