KATTFAMILJ Nya 14/2-18

Ansvariga förmedlare är Birgitta A, Birgitta C & Ingalill R.
Vill du/ni lämna en stödhems- eller intresseanmälan? Fyll snarast i detta formulär så kontaktar vi er.

Är du intresserad av att bli försäkringsfadder?
eller
Är du intresserad av att bli veterinärvårdsfadder?
Om Saga:
KastreradNej
Id-märkt
Vaccinerad
Avmaskad

Född2016
KönHona
BesöksortNybro
Om Sötnosen, Vitnos & Trollet:
KastreradeNej
Id-märkta
Vaccinerade
Avmaskade
Föddaca 14 maj 2017
Kön2 Hannar
1 Hona
BesöksortSötnosen: Söderåkra Torsås
Trollet: Borgholm

Uppdatering 30 april 2018
- Vitnos är tingad till ett hem på Öland.
- Trollet finns i stödhem i Borgholm.
- Mammakatt Saga finns i stödhem i Nybro.

Kattfamilj på en gård söker SNARAST stöd-/permanenta hem
13 februari 2018; Anmälaren beskriver katternas historia:
Våren 2017 bosatte sig en mycket skygg honkatt i vår lada och i maj födde hon tre stycken kattungar som hon gömde mycket väl.
Vi fick inte se dem förrän de slutligen kom fram ca 7 veckor gamla. Så tyvärr fick kattungarna ingen kontakt med människor sina första levnadsveckor, de var därför mycket skygga när de kom fram - om än nyfikna.
Jag har givit dem mat och vatten ute i ladan och i mån av tid försökt pyssla med kattungarna, pratat med dem, lekt med snören osv. Kattmamman kallar jag för Saga, de tre ungarna kallar jag för Vitnos, Sötnosen, och Trollet - de är nu ca 9 månader gamla. Hela kattfamiljen är nu så pass tam att jag kan stå bredvid dem när de äter. Kattungarna är mycket sociala och nyfikna även om de fortfarande inte är vana vid fysisk kontakt, de kommer fram när de hör mig i ladan och följer efter mig när jag fodrar våra får etc. Kattungarna har även börjat lägga sig och sova i vårt garage. De gillar när jag leker med snören med dem. De är fortfarande mycket lekfulla och väldigt fästa vid varandra, de leker ihop, sover ihop och äter tillsammans. Man märker att de är tryggare mot människor när de är tillsammans.
Kattmamman Saga tar mer avstånd från ungarna nu, håller sig mer för sig själv. Hela familjen skulle behöva kastreras och komma till stödhem så fort som möjligt.
Vår familj ska flytta nu i vår, troligen blir det under maj/juni då de nya ägarna ska ta över. Och de kommer inte ta vid och fortsätta mata kattfamiljen i ladan.

Saga
Vackra mamma Saga

Anmälaren skriver:
Saga är fortfarande försiktig med fysisk kontakt, men har blivit mycket tamare än när hon först dök upp i vår lada. Tror att hon kan vara ca 2 år gammal, var mycket liten förra våren när hon fick sina ungar. Hon är inte avmaskad, och inte kastrerad. Hon har återigen börjat ropa efter hankatter nu, och främmande hankatter har synts till de sista veckorna.

Syskon
Sötsyskonen i ladan, de föddes ca 14 maj 2017.

Vitnos
Tjusiga tabbytecknade Vitnos
Tingad

Anmälaren skrev 13 februari 2018:
Vitnos är den av kattungarna som varit mest nyfiken och djärv ända sen han var mycket liten. Fortfarande mycket nyfiken, social, men försiktig med fysisk kontak, leker dock med snöre om man har det i handen. Oftast den som alltid dyker upp först så fort jag kommer ut i ladan.
Vitnos är såvitt jag kan se en hankatt, okastrerad, inte avmaskad, ca 9 månader gammal.
Han är mycket fäst vid och bra kompis med sina syskon Sötnosen och Trollet. De är varandras trygghet nu när mamma Saga tagit mer avstånd till dem.

Trollet
Tjusiga svartvita Trollet

Anmälaren skrev 13 februari 2018:
Lilla Trollet har varit den av kattungarna som från början varit mest blyg och försiktig. Men hon har förändrats och gjort stora framsteg, sitter kvar och äter bredvid mig när jag ger dem torrfoder, busar med snöre. Försiktig med fysisk kontakt. Busar mycket med sina syskon, mycket aktiv och lekfull. Är framme och kikar mycket när jag jobbar med djuren i ladan. Trollet är troligtvis en honkatt, jag är inte helt säker då det har varit svårt att se eftersom hon är svart. Men Trollet är betydligt mindre och nättare än sina två syskon så jag tycker det ser ut som en liten honkatt. Okastrerad, inte avmaskad, ca 9 månader gammal.
Hon är mycket fäst vid, och bra kompis med sina syskon Sötnosen och Vitnos. De är varandras trygghet nu när mamma Saga tagit mer avstånd till dem.

Sötnosen
Tjusiga tigrerade Sötnosen

Anmälaren skrev 13 februari 2018:
Sötnosen var mycket försiktig till en början, men det har ändrats. Han har blivit mycket modigare, leker gärna med snören när man busar med honom, har även busat med mina fingrar lite. Fortfarande försiktig med fysisk kontakt men mycket mer social än innan, mycket lekfull. Sötnosen är en hankatt, okastrerad, inte avmaskad, ca 9 månader gammal.
Han är mycket fäst vid och bra kompis med sina syskon Vitnos, och Trollet. De är varandras trygghet nu när mamma Saga tagit mer avstånd till dem.

Vitnos & Sötnosen
Syskonen Vitnos & Sötnosen
Vitnos är tingad

TrolletSötnosen
Syskonen Trollet & Sötnosen

Uppdatering 30 april 2018
- Vitnos är tingad till ett hem på Öland.
- Trollet finns i stödhem i Borgholm.
- Mammakatt Saga finns i stödhem i Nybro.

Ansvariga förmedlare är Birgitta A, Birgitta C & Ingalill R.
Vill du/ni lämna en stödhems- eller intresseanmälan? Fyll snarast i detta formulär så kontaktar vi er.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

063-17