VACKRA NELLIE

Kontaktperson: Marita

KastreradJa
Id-märktJa
VaccineradJa
SpecifiktUtemöjligheter
FöddOkänt
KönHona
BesöksortFinja
Är du intresserad av att bli försäkringsfadder?
eller
Vill du bli veterinärvårdsfadder?

Ett okänt antal hemlösa katter finns i centrala Landskrona där de överlever tack vare snälla människor som stödmatar.
Två katter finns i stödhem, Max och Mio, en har fått ett permanent hem.

Vackra tösen Nellie när hon fortfarande var kvar ute
Vackra tösen Nellie när hon fortfarande var kvar ute

Uppdatering 2/5 -10
Vackra tösen Vicki/ Nellie är infångad och finns nu i stödhem i Trelleborg där hon ska föda sina ungar.

Uppdatering 4/5 -10
Nellies (fd Vicki) stödhem berättar;
"Tänkte bara berätta att det går bra med kisen!
Hon är världens sötaste, heter Nellie och bor just nu i mitt sovrum. Än så länge ligger hon under sängen hela tiden när jag är där inne, men jag har märkt att hon vågar sig fram mer och mer. Två gånger när jag öppnat dörren till rummet så har hon stått framför sängen och någon gång har hon kikat ut när jag suttit där. Och hon äter som en häst! Satte först mat och vattenskålar under sängen för det sa Angelica (som fångade in kisen) att jag skulle göra, men nu står de ute i rummet bredvid kattlådan och hon tömmer dem gång på gång. Kattlådan har hon också hittat och går i den hela tiden, det har bara varit en gång som hon råkat pricka lite dåligt. Så, det går alltså framåt lite i taget!"
Nu väntar stödhemmet på att Nellies ungar ska komma.

Uppdatering 24/5 -10
Nellie nedkom med två fina ungar den 24 maj! Hon är en fin och vaksam mamma, tar hand om de små på ett kattriktigt sätt. De bägge småttarna kommer att stanna permanent i stödhemmet men mamma Nellie vill ha ett alldeles eget hem när ungarna är flygfärdiga vid 12 veckors ålder (16 aug).

Vackra mamma Nellie med sina små nyfödda småttingar
Vackra mamma Nellie med sina små nyfödda småttingar

Mamma Nellie håller koll på vad som händer runt hennes trygga bo
Mamma Nellie håller koll på vad som händer runt hennes trygga bo

Uppdatering 19/8 -10
Nellie fick inte två utan tre små godingar. Stödhemmet kommer att behålla två av dessa permanent, Hugo och Fiddeli. Tredje syskonet Ottilia vill då ha ett alldeles eget hem. Även mamma Nellie behöver ha ny bostadsadress. Nellie är en katt efter eget huvud, hon är sig själv och bestämmer till fullo om hon vill bli rörd eller inte. Nellie har troligen haft negativa upplevelser av människan och det kan sitta i ett tag. Hon behöver ett hem som är villig att ge henne lång tid för att komma till ro och få tillbaka tilltron till människan.

Mamma Nellie trivs bra bland blommor och blad ;)
Mamma Nellie trivs bra bland blommor och blad ;)

Stödhemmet skriver om ungarna:
"De är busiga som bara den! Här avlöser kapplöpning, klättring, brottning m.m varandra. En sak de älskar att göra är att sitta i fönstret på varsin sida av persiennen och busa med varandra, vilket inte är så himla populärt av mig när det sker om nätterna! De har även fått ett papphus med hål i som fönster och en tunnel med hängande leksaker i av mina föräldrar, vilka är mycket populära! En liten leksaksmus är oxå väldigt skojig, det är speciellt Ottilias favorit! Hon till och med sover med den ibland!

Vackra mamma Nellie
Vackra mamma Nellie

Alla tre äter som "hästar", även om Ottilia var lite sen med att komma igång, och där är slagsmål vid matskålarna varje gång! Hugo är värst så han får ha en egen tallrik!
Mamma Nellie har överlämnat det mesta av mammarollen åt mig, hon är nästan bara med dem på kvällen/natten och knappt det heller. Hon tycker bättre om att vara för sig själv i resten av lägenheten. Allihop lärde sig väldigt snabbt att gå i lådan! Men den måste tömmas ofta för någon av dem gillar inte om där är för mycket i.

Ungarna tyr sig väldigt mycket till mig, de ligger gärna intill mig och sover om jag sitter eller ligger i sängen.

När jag kommer in i rummet har jag direkt tre jamande små ungar runt fötterna ifall de är vakna. De är bara helt underbara alla tre!"
Söta tigrerade lillsessan Ottilia
Söta tigrerade lillsessan Ottilia
(har fått nytt hem)

Akut uppdatering 1/9 -10
Nellie är nu sedan en tid kastrerad, och hon har överlämnat sina små till stödmamma. Nellie trivs inte i sitt stödhem och stödmatte uppger att det inte fungerar längre. Nellie får nu bo i ett enskilt rum. Detta arrangemang är inte hållbart då stödmattes dotter för tillfället bor hemma och Nellie har lagt beslag på gästrummet.

Uppdatering 21/9 -10
Nellie flyttade den 14 sept akut till Katterian då hon inte längre fungerade i stödhemmet. Nellie är än så länge avvaktande och fundersam till allt nytt. Hon har inga problem med sina rumskamrater, Mjau är extremt nyfiken på henne och undersökte henne från topp till tass. Han var faktiskt rätt så närgången :D

Uppdatering 1 augusti 2014
Stödmatte har skickat två nya bilder på sötsessan Nellie.

Nellie filosoferar
Nellie filosoferar

Nellie solar magen
Nellie solar gosmagen

Kan du/ni ta Nellie till ert hjärta? Hör då av er till .

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

1151-09