VACKRA APRIL

Kontaktperson: Marita

KastreradJa
Id-märktJa
VaccineradJa
SpecifiktUtemöjligheter
FöddOkänt
KönHona
BesöksortFinja
Veterinärvårdsfadder:
17 maj 2014
Rösli Pettersson

Ljuva April söker nytt hem!
Vackra sköldpaddstecknade tjejen April, kallades innan för Quennie, blev infångad från kattkolonin i Hässleholm i absolut sista minut!
Ett par dagar efter ankomsten till stödhemmet födde hon sina små i trygghet. Hon fick 4 fina ungar, Maracas, Tamburine, Banjo och Piano.
Tyvärr blev lilla Piano en ängel, hon föddes med en hjärnskada. Syskonen har alla tre fått nya fina hem.

April när hon var kvar ute i kolonin i Hässleholm
April när hon var kvar ute i kolonin i Hässleholm

Vackra April smygandes i stödhemmet
Vackra April smygandes i stödhemmet

31/7 -09 Nytagen bild på vackra mamma April.

Otroligt tjusiga mammakatt April
Otroligt tjusiga mammakatt April
hennes vackra teckning (pälsfärg) kallas för svartsköldpadd

Uppdatering 27/12 -09
April bor kvar i stödhemmet och har fått en ny kompis i en hittekatt matte och husse fann utanför hemmet.
April är nu kastrerad, vaccínerad och id-märkt.

Uppdatering 5/5 -10
Stödhemmet berättar:
"Hon blir sakta men säkert tryggare. När hon äter eller åtminstone är vid matskålen så kan vi klappa henne, hon spinner då så det märks att hon tycker om det.

Tjusiga kattmadamen April
Tjusiga kattmadamen April

Hon tar gärna igen sig i sängen eller soffan. Till skillnad från hennes stora kärlek Henning visar hon inget som helst intresse av att vilja gå ut, hon trivs bra inne. Ligger gärna högst uppe i klösträdet och spanar.

Vackra April som vet hur njuta ;)
Vackra April som vet hur njuta ;)

Kan du sluta fotografera nu så jag får min skönhetssömn...?
Kan du sluta fotografera nu så jag får min skönhetssömn...?

Skickar även med en lite suddig bild på henne och Henning, mannen i hennes liv. De har på bilden lite fredagsmys med god tonfisk.
Utan Henning skulle April troligtvis fortfarande ligga och trycka i ett hörn. Nu vågar hon strosa runt här precis som våra andra katter.
Hon blir dock fortfarande lite ängslig när vi reser oss, inte så att hon springer men man ser att hon blir lite spänd. Hon kan ligga framme även när vi har besök, så länge Henning är i närheten."

Mmmm tonfisk så gott mmm
mmm tonfisk så gott mmm

Akut uppdatering 28/1 -12
Så här beskrivs April av sitt nuvarande stödhem:
"April är efter tre år fortfarande en blyg katt, men det märks att hon trots allt gillar människors sällskap. Hon sitter gärna en meter ifrån oss och tittar, gillar när man pratar med henne. Hon älskar mat och springer framför oss och piper när vi går till fodersäcken, just då är det svårt att se att hon är en liten skyggis.

Hon är lekfull som en kattunge, inget kan få igång April som hårband! Hon kastar upp dem i luften och hoppar efter, piruetterna och kullerbyttorna avlöser varandra. Hårband är en förbrukningsvara, hon lyckas alltid tappa bort dem. Även bollar och annat "smått och gott" går hem hos denna fröken.

Hennes nya stödhem/hem bör inte ha små barn, April tycker de är lite läskiga och håller sig tyvärr undan nu när vi har en liten. Hon vill definitivt ha en kattkompis, utan en sådan skulle hon inte må bra alls. Hon myser gärna upp sig i en annan katts famn och njuter av att bli tvättad, då spinner hon högt.

Skulle hon bara komma över sin blyghet skulle detta troligtvis vara en otroligt kelen katt. De första två åren visade hon inte alls att hon ville ut, det senaste året har hon dock dragits till dörren ibland. Jag tror därför båda alternativen hade fungerat. Framförallt behöver April någon som är kärleksfull och har tålamod, och som är okej med att April troligtvis aldrig kommer bli en knäkatt."

Uppdatering 30/3 -12
April fick den 27 mars komma till katterian då stödhemmet inte längre hade möjlighet att ha kvar henne. April tog sig efter en dag ut i rastgården och hittade där en plats i en koja bredvid Willco. April går bra ihop med de andra katterna. Men hon hade säkert gillat att komma till ett lugnt hem med en kattkompis.

Uppdatering 22/8 -13
Vackra April blev igår vaccinerad och undersökt av veterinär. Hon blev godkänd :)

Uppdatering 1 augusti 2014
Stödmatte har skickat en ny bild på sötfröken April.

Tjusiga kattmadamen April
Så vackra fröken April

Tack till dig Rösli som valt att bli veterinärvårdsfadder
för vackra madam April!

Kolonikatterna i Hässleholm står det mer om på denna sida!

Vill du veta mer om vackra madame April?
Kontakta Marita

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

717-08