DORISNy 6/6-18

Kontaktperson: ingalill.r@kks.nu

Kastrerad  
Id-märkt: Ja  
Vaccinerad: Ja  
Född: 2013  
Kön: Hona  
Besöksort: Värnamo  
Är du intresserad av att bli försäkringsfadder?
Eller är du intresserad av att bli veterinärvårdsfadder?


Doris behöver ett nytt hem!

KATTKOMMANDO SYD har glädjen att presentera den renrasiga (stamtavla finns) och kastrerade maine coon-flickan Doris. Hon söker ett lugnt hem med tillgång till utevistelse i lugn och kattvänlig miljö.
Kärleksfulla DORIS, född 2013, svartsköldpaddsfärgad.

Doris är en mycket kärleksfull kastrerad honkatt på 5 år. Hon omplaceras pga skilsmässa till ett lugn hem i villa med möjlighet till utomhusvistelse i lugn kattvänlig miljö eller i rastgård.

Doris är kelig och kontaktsökande på ett finstämt sätt och jamar och tittar sina kära i ögonen när hon vill ha uppmärksamhet, gos eller bli uppburen i knät. Hon får aldrig nog av gos och trycker hela sitt ansikte mot den människa hon håller av. Hon virar även sin svans mot sin favoritmänniska. En riktig kärlekstuss!

Hennes päls är inte enormt tjock och därför inte så arbetskrävande. Den kräver dock daglig borstning. Små tovor kan annars bildas.
Att få fullt fokus från sin matte/husse eller att sova i sängen och trampa av välbehag tillhör hennes glädjestunder.

Doris behöver ett lugnt hem med förståelse för hur en försiktig kattflicka känner sig efter en flytt. Viktigt att hon får tid att landa och känna sig trygg i nya hemmet för att därefter kunna utvecklas till sin fulla potential i egen takt. Vi tänker att ett hem utan mindre barn och jätteumgänge hade passat henne bäst. Större barn och snäll hund går bra.

Doris fungerar bra med andra katter men har inget direkt utbyte av dem. Då hon är lite försynt är det lätt att hon kommer i skymundan. Vi tror därför att hon som ensamkatt kan få blomma ut som den ljuva viol hon är.

Hon vill njuta av gräs under tassarna men kommer att behöva bo in sig en längre tid (ca ett år) i sitt nya hem innan det är dags för utevistelse för hennes del. Hon kommer troligtvis att hålla sig runt husknuten då hon är en mycket försiktig liten tös. Doris är van vid utomhusvistelse i rastgård, så även den varianten skulle fungera bra för hennes del.

Doris är grundvaccinerad, chipad samt veterinärbesiktad med besiktningsintyg (12 besiktningspunkter) i dec 2016. Doris hade en enda anmärkning "mkt lindrigt underbett". Hon har Sverak-reg stamtavla.

Doris söker dig med ansvarsfull syn på djurägande. Hon vill förstås vara fullvärdig familjemedlem, veterinärvårdsförsäkrad och äta kvalitetsfoder för maine coone.

Vid intresse maila sofia.u@kks.nu

Transport kan säkert ordnas.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

136-18